CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, August 9, 2011

Bila mood membaca sudah datang ^^




Ana suka membaca;

Tetapi kenapa pulak novel berkotak-kotak di kotak tak abeh-abeh jugak di baca...
Well.. Jawapannya agak mudah.

Sebab tuan hamba lebih suka baca novel dalam blog.

Serius, satu novel ana dapat habiskan dalam masa yang panjang.
Tak percaya errrk??
Cuntuh yang amat jelas ialah;



NOVEL ANA


7 Hari Mencintaiku - 2 Minggu

(memang daebak gila noveltu, sakit kepala baca sebab konflik yang berat dan bermacam-macam konflik... Part sedih bila budaktuh mati.. Huhuhu... Crying n crying..)


Kurela Cinta inI Bertamu -2 Minggu

(Salu bawak gi kelas baca time lecturer mngaja. tapi tak abih-abih jugak kenapa? Jenuh kengkawan tunggu turn nak baca. Ngeeehh.. Sorry aku tak sengaja ^^. dlm Blog penulis aku baca lam masa sehari, tapi keluar buku dia, abis dua minggu. Bukan tak best yehh.. Memang best gila. Sampaikan ada part tuh rasa nak cari tisu.... Tapi tula.. Asal baca, tangan gatal bukak internet, tercari e-novel.. Ngeeehh~~)


M.A.I.D- 5 Ari aje....

(Tebal gila. tapi uleh kerana hari-hari kawan tuntut janji nak bace nuvelnih, terpaksa ana khatamkan hujung minggu. Itu sebab cepat ckit. Critanih banyak orang puji best.. Cute story ^^... Ngehehe~)


Cinta Kontrak -2 Minggu 3 Hari

(Nape entah lama gila baca.. Sebab tak ada orang yang datang mintak nuvelnih kut... Sebab ada surangtuh kawan ana yang ada jugak nuvelnih, so dia orangpon borrow kat kawan ananih... Hehe~)




Ada lagila banyak nuvel tapi malas nak crita~~


n ana nak kungsi pacai pulak novel yang ana bleh khatamkan dalam masa sehari pun tak sampai... chewah!


1. Entah Bila Bersemi

(buleh masuk diari taw baca 4 jam aje... Critanih tentang lelaki yang obses gila ah dengan sorang pempuan... Kawan ai yang bagi sempena beday... Ngehehe.. TQ PG!)


2. Sweet Sour

(First baca memang boring, sabar ajelah. Bace punya bace, mak oi! Bleh masuk kipas susah mati pulak dah! Gila best... Cool abang Joe tuh.. Hohoho^^)


3. Sejuta Nafas Cinta..

(Sedih maa... Cita sal anak. Kasih ibu n bapa sampai masuk ke liang lahad taw.. Ada rezeki sampai ke syurga InsyaAllah...)


4. Ad+Iz

(errrmm... No comment. Tapi termasuk dalam list crita best dalam diari. Ngehehe^^)


5. Doktor CInta

(Lawak gila. Boleh guling-guling ketawa...)



Ada banyak lagi.. Tak tersebut... Kalau masa rajin baca, ada masa free, empat jam pun bleh abis baca taw sebuah nuvel.




Carta Novel yang sudah dibeli tapi belum baca....

1. Ops! Pintu Hatiku


(Atas meja. Bilalah nak baca yerkkk?)


2. Cantiknya si COmot

(Kenapa tak baca lagi?)


3. ANaknya anakku Jua


(Time balik cuti raya kut..)


4. Kau ditakdirkan Untukku


(Konfem lepas rayalahtu...)


5. aA+bB

(balik raya ana bukak anta yerr.. Jangan majuk^^)


Alasan tak baca lagi?

1. Assignment banyak belum siap.. Huhu. kena anta sebelum raya...doh!
2. ABiskan baca e-novel dulu. Banyak sungguh list. Sesapa nak bagi link e-novel dia, bagi jek kat ana!
3. Ni bulan posa, siang g kelas, kalo x da kelas g mengular, malam tarawikh, tadarus, abis aje, buat assignment, baca e-novel... Hihi




Skangni banyak sangat novel... Jadi duit ana banyak yang keluar, dengan itu, banyaklah novel yang belum dibaca, dan novel yang hendak dibeli. e-novel buat hobi, sebab kalau ada buku lebih baik lagi~^^



Satu yang pasti, bila mood membaca sudah datang, mood menulis tak ada harapan.. Ngeehhhh ^^.....




^^




0 Komen untuk Cik Rin: