CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 26, 2012

Kadang-kadang Tak Ada Logika #2






Assalamualaikum ...

Hi hi.





:HEART:





Asalnya blog ni untuk peribadi je tak sangka jadi blog e-novel RinsyaRyc . Alooo.. Rasa dah lama ana tak cerita-cerita pasal kehidupan ana kat blog kesayangan nih.

Minggu depan dah habis cuti, so kena tumpu pada study. Lepas tu ada riban-riban kerje tak settle lagik . Banyak projek tergendala. Kena jadi pengelola sukan maktab, buat pertandingan permainan tradisional Halipan *kertas kerja x settle lagik*, belum lagi lawatan pi agensi sukan-sukan, lepas tu lawatan tempat-tempat yang ade kaitan dengan Pendidikan Khas <----op kos kertas kerja n lain-lain kena buat.

Jadi mungkin lambat kut nak hapdet-hapdet cerita lagi. Takpe kan? Hee...







Ada tiga cerita yang ana tengah on the way kan dalam blog, 'Jutawan Cintaku', 'Curi-curi Cinta' dan yang newest ' My Iron Girl, Romantiknya!'










Ekceli JC dah habis dah ana tulis. x panjang, dekat 400 pages with 45 parts . Tapi awat kat blog sampai 15 je? Tu pasal kena edit satu-satu bab sebab dulu masa buat JC otak tak berapa nak matang. *skang pun x matang jugak tapi adala matang sikit* . Tak tau la ada tak yang mengikuti JC sebab JC ni macam tak best la kut . Hee...

Kerja mengedit memerlukan masa yang agak lama berbanding menulis #so true .

Membaca semula, lepas tu edit balik. Wawaw.. fenat . Ada hati gak nak up je tak yah edit bagai tapi rasanya itu hasil pertama yang ana tulis. Sayang la kut . Hee...









Pasal CCC, sebenarnya ana dah ada plot cerita. Tiap-tiap malam fikir pasal Ica & Adam. Tapi ntah la. Rasa macam 'kehilangan' pun ada . Nak tulis rasa takut-takut sikit . Why ? Uhuk. I'm sorry for those yg ikuti cerita ni. Kena freeze dulu sbb nak tunggu feeling mengolahnya. Nak tau apa jadi dengan Ica? Sebenarnya lepas ni Ica.... Haish, malas eden nak cerita . Hee... . CCC tu konflik perasaan dia banyak sangat.












MIG,R! nih cerita biasa-biasa je . Rock & roll la kut ... Ana lebih selesa dengan gaya riang ria kanak-kanak rebina ... Tak tahu kenapa. Sebab tu la cerpen Cinta Sambal Belacan dekat sangat kat hati ana. CSB tu ilham daripada seorang kawan ana yang merupakan maniac belacan. Dia kalau dah terbayangkan belacan, muka macam kucing nak minta makan. Bhahaha...
Dan My Iron Girl ni tercetus tajuk dia bila ada la seorang makhluk Allah menggelar ana perempuan hati besi =.=" .

Besi pun besi la ... Last-last benda tu boleh jadi satu jalan cerita sempoi. Eh, Rin punya hidup memang sempoi ke? Alooo.. Ana tak la sesempoi mana. Just kadang-2 tu ada la manja-2, ganas-2 tu memey la ada, sesekali insaf la jugak (Tapi x lama la rasa insaf tu.. Adess) ..










Mengenai pembaca ... Ana tak tahu la nak cakap macam mana lagi, rasa terima kasih sangat-sangat-sangat ... Terutama yang sanggup drop komen tu . Sayang korang ketaq-ketaq ..
Ada yang bagi semangat supaya terus yakin pada diri sendiri pun ada . Aish. Macam tau-tau je ana ni low self confident. (psstt... Kantoi sangat ke?) Hee....

Ade komen dulu kata kat ana, kalau x konfiden, bleh blah la tak ya jadik penulis! Ohoo! Mana boleh berenti... Tangan ana nih gatai sangat nak menulis...
( Nampak je luaran ana besi and cool sikit, tapi dalam hati ada air terjun . Wawaww.. )


Tak apa, ana kalau down tu kejap-kejap je la . Biasa la manusia, tak dapat la nak up sentiasa ....


K setakat nih je .. Thank iyu baca benda-2 macam ni . Rasa poyo jer.. Heee..


Babai see u soon~ Slm perpaduan ! *lambai-lambai tangan*








7 Komen untuk Cik Rin:

Kathy Tuah

xpa rin, ktk fokus dgn keja2 study ktk ya..usei2 bah kata orang sarawak..kehkehkeh..

zeehan

salam perpaduan? wah. mcm wakil rakyat pulak.. :) waiting untuk JC~ :)

RinsyaRyc

kak Kathy - ha ha .. aok -2 .. ^__^ tq kak Kathy!


zeehan - x nak la jdi wakil rakyat, nak jadi bini wakil rakyat boleh x? bhahaha.. okey zeehan! thanks ya... ^___^ my JC tu special sikit perasaan dia sbb yg first kod wlupun x best .. he he

fallenmoon ( Liya Zafrina )

bestla! suka! next please ;)

EmpayarUtama

Sibuk betul nampaknya. Pe kata bagi pembaca sambungkan CCC melalui komen; cari yang terbaik pastu awak paste balik jadikan entri dan biarkan next komen to that post jadi sambungan sampaile awak rasa dah ready nak continue sendiri sambungannya (mesti jadi novel meletop di pasaran hahahahah)

RinsyaRyc

moon - o:

ha ha .

Mardihah Adam

dah sama la macam akak. hehehe. ingt untuk blog peribadi. sekarang, campur dua sekali. novel, peribadi. hehehe